Transport
Gelegen in Zuid-Corsica, met een prachtig uitzicht op de Golf van Valinco, tussen Propriano en Porto Pollo, biedt camping L‘Esplanade directe toegang tot een prachtig zandstrand (strand van Campitello).
camping corse, camping propriano, camping olmeto, campegio corsica, corsica camp, direct access to the beach, camping, corse, tente lodge, tente cabanon, roulotte corse, vacances, vacances corse , kitesurf corse, location vacances, tourisme, corse, location vacances corse, location corse, bord de mer, france, corse du sud, location, corses, mer, plage, piscine, campagne, campsite, holidays, mobil-home, mobile-home, chalet, swimming-pool, vacances à la mer, animations, bastia, ajaccio, bonifacio, corte, campground, rv camping, porto-vecchio, camping bastia, camping ajaccio, camping france, Camping Corsica, Campeggi Corsica, Villaggi Corsica
8093
page-template-default,page,page-id-8093,elision-core-1.0.10,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
Title Image

Transport

VERVOER

4 luchthavens en 7 havens geven toegang tot Corsica gedurende het hele jaar, vanaf het continent of vanaf Italië.

Per vliegtuig

Het is de snelste manier om Corsica te bereiken. Op maar 1u35 van Parijs, een totale verandering van omgeving in recordtijd!

Wanneer u van plan bent een week te blijven, is het goed om te denken over de huur van een auto op Corsica. Blijft u langer dan een week, dan is het beter om met uw eigen voertuig naar Corsica te komen.

Er zijn 4 luchthavens in Corsica:

Ajaccio (luchthaven Ajaccio Napoleon Bonaparte)

Bastia (luchthaven Bastia Poretta)

Calvi (luchthaven Calvi Sainte-Catherine)

Figari (luchthaven Figari Zuid Corsica)

Prijzen zijn afhankelijk van de periode en de luchtvaartmaatschappijen.

Air Corsica

Met de  regionale luchtvaartmaatschappij Air Corsica kunt u het hele jaar door vliegen vanaf Parijs, Marseille, Nice, Lyon en Toulouse. In de zomerperiode kunt u ook vliegen vanaf Clermont-Ferrand, Dole, Luik, Nantes, Toulon en Rome.

Website: www.aircorsica.com

 

Air France

De nationale luchtvaartmaatschappij Air France vliegt veel in de zomerperiode, in samenwerking met Air Corsica, vanuit grote Franse steden.

Website: www.airfrance.fr

 

Easy Jet

Easy Jet vliegt op Ajaccio, Bastia en Figari vanaf de luchthaven Roissy Charles de Gaule. Deze maatschappij vliegt ook vanaf Basel-Mulhouse, Genève, Londen, Lyon en Manchester.

Website : www.easyjet.com

 

XL Airways

Deze Franse chartermaatschappij vliegt op Ajaccio, Bastia en Figari in het hoogseizoen.

Website: www.xl.fr

 

Volotea

Dit is de meest recente chartermaatschappij op Corsica vliegt.  Heel het jaar door of in het hoogseizoen vliegt deze maatschappij voor lage prijzen naar Ajaccio, Bastia of Figari, vanuit Bordeaux, Toulouse, Montpellier, Nantes, Brest, Caen, Lille of Straatsburg

Website : www.volotea.com

Veel andere maatschappijen vliegen ook naar Corsica. De maatschappijen verschillen ieder jaar. Aarzel niet om alle aanbiedingen te bekijken.

 

 Per boot

4 scheepvaartmaatschappijen varen naar Corsica.

 

Wanneer u de boot neemt, zonder auto en zonder cabine, kunnen de eerste prijzen al bij zo‘n twintig euro beginnen!

Prijzen zijn afhankelijk van de periode en het moment wanneer u uw boeking doet.

Bestel uw ticket zo vroeg mogelijk. Maar let wel, er zijn vaak ook aanbiedingen een week van te voren, dus win genoeg informatie in over alle maatschappijen om het beste tarief te vinden!

 

Corsica Linea

Corsica Linea is de opvolger van het voorheen SNCM. De maatschappij vaart vanaf Marseille, Nice en Toulon naar de havens van Ajaccio, Bastia, Propriano, Porto-Vecchio en Ile Rousse. In de zomer zijn er meerdere rotaties per dag.

Opmerking: huisdieren zijn toegestaan maar alleen in het ruim in een kennel.

Website : www.corsicalinea.com

 

La Corsica Ferries

Vanaf Nice en Toulon varen de “gele” boten naar Ajaccio, Bastia, Calvi en Ile Rousse. Deze privé maatschappij vaart ook naar Bastia vanuit Italië, vanaf Savone of Livourne. Een heleboel rotaties in de zomer.

Opmerking: huisdieren zijn toegestaan aan boord van het schip. In sommige cabines zijn huisdieren toegelaten.

Website : www.corsica-ferries.fr

 

La Méridionale

Deze Franse maatschappij van vracht-en passagiersschepen is erg comfortabel en werkt samen met de SNCM vanuit Marseille. Zij vaart direct op de Corsicaanse havens van Ajaccio, Bastia en  Propriano en vanuit Propriano op Porto Torres in Sardinië.

Website: www.lameridionale.fr

 

La Moby

Vanuit Italië vaart de Moby maatschappij naar Corsica en naar andere Italiaanse eilanden.

Website: www.mobylines.fr

 

Met de auto

Camping L‘Esplanade ligt in de gemeente Olmeto, aan de departementale weg 157.

De GPS-coördinaten van de camping zijn:

Breedtegraad N: N 41.6955256

Lengtegraad E: 8.8884492

Vanaf Ajaccio via de T40 route: Rij langs Olmeto en ga verder in de richting van Propriano gedurende ongeveer 3 km. Bij het tankstation TOTAL rechtsaf slaan op de RD 157 in de richting van Porto Pollo, na 1,3 km ligt de camping  aan de linkerkant.

Komt u via de RD-157 in Ajaccio aan: passer de brug van de rivier Taravu, camping L‘Esplanade ligt op ongeveer 9km verder aan de rechterkant.

Vanuit Propriano: Neem de richting van Ajaccio, vanaf de afslag van Propriano (TOTAL tankstation), doorgaan over zo‘n 4,5 km en sla links af op RD 157 in de richting van Porto Pollo (weer een TOTAL tankstation op de hoek). Na1,3 km, ligt de camping aan de linkerkant.

 

Met de bus:

Vanaf Ajaccio zijn wij per bus bereikbaar (1 tot 2 keer per dag afhankelijk van het seizoen).

Lijnen, tijden en prijzen via de volgende link:

http://www.corsicabus.org/busAjaccio/index.html

Le paradis à moins de 2 heures de Paris !